Keittiö

Sauna

Yleistila

Kylpyhuone

Pihapiiri

Keittiön valaistus

KEITTIÖN VALAISTUKSEN PERUSTA ON TEHOKAS MUTTA HÄIKÄISEMÄTÖN YLEIS- JA TYÖTASOVALAISTUS.

 

Yleisvalaisimeksi sopivat tehokkaat himmennettävät LED-paneelit tai -alasvalot, joiden valon määrää voidaan säätää tarpeen mukaan. Valon määrä vaikuttaa turvallisuuteen, viihtyisyyteen ja tunnelmaan.

 

Työtasovalaistus voidaan toteuttaa LED-työpistevalaisimilla - pistorasialla tai ilman. Himmennettävät LED-listat ja LED-nauhat sopivat myös hyvin työtasovalaistukseen tai sen täydentämiseen.

Valon määrä

Värilämpötila

Keittiö on kodin keskeisimpiä osia ja usein oleskelutilojen yhteydessä. LED-listoilla ja -nauhoilla voidaan luoda miellyttävää epäsuoraa valaistusta asentamalla valaisimet keittiön kaappien päälle tai alas kaapiston sokkeliin.

 

Ruokapöydän päälle voidaan valita silmää miellyttävä ja tilaa korostava sisustusvalaisin kun yleis- ja työtasovalaistus on kunnossa.

 

Jos keittiö avautuu viereisiin oleskelutiloihin, molempiin on hyvä valita saman värilämpötilan valaisimet (esim. 3000 K tai 4000 K). Yhtenäinen värilämpötila on silmälle miellyttävä ja rauhallinen.

Suositeltava valon määrä keittiön työtasolla on vähintään 300 luksia. Kuvan 12 m2 keittiön valaistukseen on käytetty 4 kpl Interno-alasvaloja (EUS90WRD) sekä 3 kpl työpistevalaisinta Menu (EU120L600). LED-alasvalojen ja -paneelien määrän mitoituksessa voidaan käyttää suuntaa-antavaa tehoa 4W/m2.

Ensto Lighting Oy  |  Hepolammentie 25, 08680 Lohja, Finland  |  Tel: (358) (0) 19 355 900  |  Fax: (358) (0) 19 355 988  |  order@euli.fi