Keittiö

Sauna

Yleistila

Kylpyhuone

Pihapiiri

Valoa - ei varjoja

Riittävästi valoa

Sähköturvallisuus

Peseytymisen lisäksi kylpyhuoneessa usein meikataan, hoidetaan ihoa, ajetaan partaa tai tehdään jopa kodin pyykkihuoltoa. Valoa pitää olla riittävästi, mutta se ei saa häikäistä. Kylpyhuoneissakin voidaan säätää valon määrää himmennettävillä valaisimilla.

Kylpyhuoneessa on oltava riittävästi valoa meikkausta, parranajoa ja tilan puhtaanapitoa varten. Käytettyjen materiaalien väri ja kiilto on hyvä ottaa huomioon. Tummat ja mattapinnat imevät valoa ja silloin valon määrää on lisättävä verrattuna vaaleisiin ja kiiltäviin pintoihin.

 

Meikkausta ja parranajoa varten valo on suunnattava kasvoihin peilivalaisimella sekä valaistava suoraan ylhäältä päin varjojen häivyttämiseksi. Peilivalaisimena on hyvä käyttää valaisinta, jossa on korkeampi värilämpötilaa (4000 K) ja hyvä värintoistoindeksi, jolloin iho näkyy luonnollisen värisenä.

 

Kosteissa tiloissa on muistettava erityisesti sähköturvallisuus. Valaisimen kotelointiluokka (esim. IP44) ja etäisyys vesipisteestä on huomioitava.

 

Kylpyhuoneiden yleisvalaistukseen sopivat upotettavat Interno- ja Domi-sarjojen LED-alasvalot ja -paneelit. Peilivalaisimina voidaan käyttää IP44 kylpyhuonevalaisimia pistorasialla tai ilman.

 

Pinta-asennettavat LED-plafondit Eve, Rondo ja Rondo Deco sopivat kosteiden tilojen perusvalaisimiksi.

Ensto Lighting Oy  |  Hepolammentie 25, 08680 Lohja, Finland  |  Tel: (358) (0) 19 355 900  |  Fax: (358) (0) 19 355 988  |  order@euli.fi