Keittiö

Sauna

Yleistila

Kylpyhuone

Pihapiiri

Puhdasta rentoutumista

Valoilla tunnelmaa

Perinteistä ja turvallista

Sauna on useimmille paikka rentoutua ja rauhoittua. Saunan valaistuksessa kannattaa suosia epäsuoraa lämmintä valoa lauteiden alta tai rakenteisiin upotettuja pistemäisiä valaisimia, joilla voidaan luoda valokuvioita tai korostaa saunan rakenteita.

 

Sauna on rentoutumisen lisäksi peseytymispaikka. Itse sauna kaipaa myös  ajoittain pesua ja  pesun tai siivouksen oiva apu on perinteinen saunavalaisin.

 

Saunan perusvalaisimeksi sopivat  lauteen alle tai seinään kiinnitettävät perinteiset kestävät EUH11 ja EUH15 -valaisimet. Kuumissa tiloissa valonlähteeksi sopii edullinen halogeenilamppu.

 

Kotisaunassa valaisimet ovat päällä tyypillisesti vain muutaman tunnin viikossa, joten valonlähteen energiankulutuksesta ei synny suuria kustannuksia.

 

LED- ja kuituvalaisimilla voidaan korostaa saunan yksityiskohtia tai tehdä valokuvioita pinnoille. Katon valaistukseen sopii ainoastaan kuituvalaisin, jonka kuidut ovat lasikuitua.

Ensto Lighting Oy  |  Hepolammentie 25, 08680 Lohja, Finland  |  Tel: (358) (0) 19 355 900  |  Fax: (358) (0) 19 355 988  |  order@euli.fi